VIKTIGT!

Jag har tänkt att testa på att blogga på nattstad.se! Anledning till varför kan ni läsa i första inlägget på den nya bloggadressen (det kommer en länk lite längre ner i det här inlägget).

Det är låååångt ifrån 100% säkert att jag fortsätter att blogga där, så bli inte förvånade om jag plötsligt hoppar tillbaka hit. Men nu vet ni.

Så vill ni i fortsättningen läsa inlägg från mig hittar ni dom här:
www.nattstad.se/fannyborg


Fanny Borg -

taggar vi eller?


SNART NYÅR! TAGGAR VI ELLER?!

Fick ett sms från Lena förut idag. Tydligen behöver jag inte alls ge mig av vid 12 för att komma till Tjällmo imorgon. Lenas syster ställer upp på att skjutsa oss dit, vilken lyx! Så jag fick helt plötsligt en sovmorgon, och det gillas ju för man ska ju lyckas hålla sig vaken ett bra tag på nyårsnatten.

Efter min lilla "göra-sig-fräsch" dag så har jag inte alls mycket kvar att göra imorgon. Jag ska packa väskan, äta något innan jag åker, duscha och sånt. Jag gör iordning mig och byter om när jag väl är i Tjällmo.

Nu är klockan 22.30 och jag borde väl snart hoppa ner i säng för att få sova så mycket som möjligt. Men visst känns det rätt overkligt att det bli ett nytt år efter imorgon natt? Jag tycker det iallafall.

Sov så gott inatt, för imorgon natt hoppas jag att ni inte sover alls!

Ibland får man väl säga dum blondin..?


Mamma fick syn på våran fågel hemma hos pappa när hon var uppe hos oss förut.

Mamma:
Men..! HAN FLYGER JU!
Jag: Öhm.. ja.. jo... han är ju en fågel..

dagen före nyårsafton!


Vad står det planerat idag då? Jo, att bli en helt ny fräsch människa.. Typ iallafall. Inför nyår vill man verkligen känna sig ren och fräsch så jag har planerat att fixa lite idag:

- fixa naglarna
- måla om naglarna (mörkblått får det bli)
- fixa och fila fötterna (folk med ofräscha fötter är bland det äckligaste, haha!)
- hårinpackning
- raka benen nogrannt! (inte stressigt som alltid annars)
- ansiktsrengöring
- ansiktsmask

Sen ska jag också packa till imorgon, så slipper jag göra det imorgonbitti. Redan vid 12 kommer jag behöva börja åka mot Tjällmo för att vara säker på att jag kommer fram som jag ska. Bussar och tåg är ju inte riktigt att räkna med vid den här tiden av året. Och så är ju inte Tjällmo det mest trafikerade samhället i landet.. ;)

köldmesig person

Det här måste nog vara det fulaste på länge. Men jag är en extremt frusen person och det är helt ärligt rätt jobbigt att behöva frysa varje timme av det vakna dygnet. Nu ikväll tröttnade jag på det. Sitter med strumpor, tjocka tofflor, mjukisbyxor, en stickad tröja, en till tröja ovanför den stickade, en halsduk och ett par vantar, och nu som först börjar det bli ganska lagom temperatur. Fortfarande lite kylig i de perifera kroppsdelarna (här blandar vi in djursjukvård i vardagen).

BUURRR BURRR!


höjdpunkter 2010

Dagar man minns lite mer än de andra
finns självklart massvis av andra tillfällen också, men hade tyvärr inte kort på alla

































$








lite tankar inför slutet av 2010

bild från oktober 2009
tanställning woho!


"Det här året ska bli ett förjääävla bra år!"
Den meningen uttalades av mig i början av januari det här året. Förjäääävla bra är bara förnamnet på hur året också har varit. När 2010 började ställde jag in mig på att det här året skulle bli ett år fyllt av förändringar, och så blev det också. Jag har förändrats nått så grovt, men samtidigt är jag fortfarande samma person.

Det här hänt så mycket på ett enda år. Jag har varit med om saker och upplevelser jag aldrig tidigare äns varit i närheten av, jag har känt känslor som jag aldrig trodde att jag skulle få uppleva och jag har vuxit skyhögt som den person jag är. Jag vågar mer, är tryggare i mig själv, känner att jag klarar av att kontrollera fler situationer och att jag faktiskt klarar mig på egen hand.

Jag är glad över allt som har hänt mig det här året. Det finns alltid dagar då något har varit jobbigt, men istället för att älta det och må dåligt av det så försöker jag se det bra i att få kämpa och faktiskt då lära mig något av det. Och lärdom har det varit gott om det här året.

Nyligen inhandlat

Sen min födelsedag när jag fick Peace and Love biljetten i present så fick jag plötsligt mer pengar att röra mig med än jag hade räknat med. Det jag sparat ihop behövdes ju inte längre ligga kvar i mitt spara-kuvert. Så innan och nu under mellandags rean har jag passat på att skämma bort mig själv lite med saker som jag behöver.

Det här är lite av vad som nyligen har handlats:
jeans från bikbok

spetsbody från monki

smått och gott från överallt

Ett par dagar med Fia

Jag trodde att jag skrev ett inlägg igår, men tydligen så drömde jag det eller nåt för när jag kollade hade jag inte skrivit en enda rad på ett nytt inlägg. Så här är ett, vilken tur va?

Jag och Sofia tog oss in till Linköping igår och gick på stan tills det princip stängde. David hängde med oss och stod ut med en heldag på stan med två tjejer, imponerande. Men han var inte så dålig på att ta tid på sig heller.. Vi gick nog in på JC tre gånger för han kunde inte bestäma sig vilka kalsonger han skulle köpa.. :
"Dom har för lite mönster", "Dom är för svarta", "Det är för mycket mönster", "Finns inte i min storlek", "Dom är tråkiga" osv.. Tillslut fick det bli ett par rosa randiga, haha!


pucko ett och pucko två

Efter lite trasiga tåg och ersättningsbuss så är Sofia hemma hos mig. Vi har varit duktiga och gjort klart Farmakologi MVG uppgiften men gentiken är tveksamt om vi sysselsätter oss med. Lite okoncentrerade på plugg? Ohja.

Söta tjejer på bild.



Nu lägger jag korten åt sidan och bäddar ner mig

Promenixen hem till Nathalie blev längre än planerat. Jag hann bara kliva in genom dörren för att sedan vända på klacken och gå ut igen. Köpa lite godis och dricka från Konsum och sen traskade vi hem till mig istället för jag bodde närmare. På vägen plockade vi även upp Pj som ändå inte hade något bättre för sen den här kvällen.


Vid elva tiden hängde vi med Jonte till bussen och sen gick vi andra vidare och hittade på lite småbus ute. Tillslut blev det för kallt och då hamnade vi hemma hos mig igen. Uno kort plockades fram och det var vad vi sysslade med enda fram tills nu, halv två på natten. Uno är ju trots allt lite nostalgi känsla.


Imorgon förmiddag kommer min second crazy himpa tjej hem till mig (jag har två som är ganska galna) . Vi ska vara vettiga människor och plugga på sånt som ska vara färdigt över lovet. VETTIGT!


Aeefan nu slänger jag mig i säng.
(här är den ena crazy himpa tjej som inte kommer till mig imorgon, men som jag träffar på nyår)


Förflyttar mig från soffan och går hem till Nathalie istället

Kan bara glatt meddela att alla julfirande nu är över! Visst är det underbart med jul, men det är också rätt skönt när allt är över. Så nu taggar vi ordentligt inför sista dagen på 2010 istället. Det ska bli bäst på länge!

Hela dagen har jag varit hemma och bara degat. Spelat sims (hihi), kollat på film.. Ja, det är ungefär vad jag har gjort idag. Så nu är det dags att lyfta på min lilla röv och traska ut i kylan och hem till Nathalie istället och umgås med henne och Jonte.

Just ja! Jag har också självklart diggat med min älskade rosa radio!

Juldagen med hela tjocka släkten

Igår kväll hemma hos Ekströms fick jag två julklappar till. Ett presentkort på Kicks för 250kr och presentkort på SF bio 100kr, TACK! Sånt är alltid bra att ha.

Idag blir det att fira juldagen tillsammans med hela mamma släkt. Vi kommer vara runt 20-25 personer hemma hos min moster och där kommer det ätas julmat, leka lekar och spela julklappspelet. Ha en bra dag allihopa!

gammal bild, ohja


julklappar!

Imorse. Lagom nyvakna och ska straxt öppna julklappar!
(gulligt att båda två använder skoltröjor som mysiskläder)


Det här fick jag:
- The sims 3 Gasen i botten (prylpaket)
- The Sims 3 Kvällsnöjen (expansionspaket)
- Påse juleskum
- Två par tofflor (ett par hos mamma och ett par hos pappa haha)
- 900 kr
- Illrosa radio med sladd & batteri om jag vill ta med mig den någonstans
- Body lotion + handkräm
- Oral-B eltandborste
- Ett par svarta vantar
- En rosa rakhyvel
- En ansiktis rengörings serie

TACK MAMMA, PAPPA OCH ROBIN!

God Jul på er!

Idag är det självaste julafton!
Alla julklappar är öppnade (vi öppnar på morgonen, he-he) och jag kan säga att årets julklappar blev jag riktigt nöjd med! Kommer upp en bild på alla julklappar senare så att ni kan se vad jag fick (väldigt intressant, eller hur?).

Nu ska vi straxt iväg till Ekströms och äta lunch och fira jul hemma hos dom hela dagen.
HA EN RIKTIGT JÄKLA HÄRLIG JULAFTON!

Uppesittarkvällen

Julgranen är klädd, julklapparna ligger under grenarna, TVn är påslagen och på skärmen visas Bingolotto. Och som varje år så vinner man ingenting. Men vet ni? Det spelar inte så stor roll.

Om två timmar är det julafton!

dagen före julafton

Dagen före julafton. Tiden har verkligen flugit fram. Känns rätt overkligt att det är den 24 december imorgonbitti. Idag är det lite saker som ska göras. Inga jobbiga saker, absolut inte. Lite mys och sånt. Senare idag ska jag absolut roffa åt mig den där speciella julkänslan!

Att göra idag:
- packa och åka hem till mamma
- långdusch & göra sig extra fräsch inför imorgon
- rensa min dator från onödiga saker & flytta över mängder av bilder till externa hårddisken
- klä julgranen!
- spela bingolotto!



Min pippi sitter bakom mig i mitt rum. I en låt jag lyssnar på är det ett litet lustigt ljud, och Zippy verkar tro att det är en fågel som säger något till honom för han sitter här och försöker svara. Älskling!

jullov! (jag råkade stava fel först: kullov!)

Direkt efter julavslutningen i skolan åkte vi ner till stan och satte oss i kupolen. Medan de andra beställde mat satt jag och Isabelle och tog grymt söta bilder tillsammans. (ja, ni ser ju själva). Sen när de andra kom var det vår tur att köpa det vi ville ha - FIKA!

Nu har jag jullov iallafall. Och på tal om något helt annat. Jag är hungrig!



Julavslutning

Upp till Norrköping för att kolla på våran julavslutning. Det snöööar ute, vilket ger en extra julig känsla. Snart borde vi slå rekordet med snö från förra året? Snöar ju konstat här och jag tar mig knappt till station längre utan att kliva över stora snöhögar.

Känner att det möjligtvis kan bli lite kallt idag. Har bara på mig en svart spetsbody och ett par tunna jeans. Men ska man vara fin får man lida pin.. Det har jag fått höra sen jag var liten.

Nu ser jag att klockan tickar iväg.. Dags att klä på sig vinterjackan, halsduken och de fluffiga vantarna och sedan stiga ut i vintervädret. OHYES, jullov om några timmar!

somna med ett leende på läpparna

I ett par dagar kan jag pusta ut. Inte förrän i mellandagarna behöver jag plocka upp mina skolböcker en än gång och börja med allt som ska vara klart när vi börjar skolan igen. Men det är typ 5 dagar kvar där. 5 dagar av ren och skär ledighet, älskar!

På två dagar har jag lämnat in en novell, en dissektionsrapport, gjort ett prov och haft en muntlig redovisning i fysiken. På dom här två dagarna finns det elever som legat och sovit och börjat sitt jullov. Varför fick inte jag vara en av dom? Men som tidigare nämnt: IMORGON!

Snart tid att lägga sig. Lite sovmorgon bjuds det på imorgonbitti och den tänker jag uttnyttja till fullo. Jag ska även testa om lite ny inköpta saker till mitt platta, elektriska och tråkiga hår fungerar. Vem vet? Vi håller tummarna för fullt på det!

Jag tänker somna med ett leende på läpparna inatt. DET NI!

julmys i skolan

Idag var det sista skoldagen med lektioner. Bara imorgon kvar och då är det julavslutning som gäller och efter den ska vi tjejer ut och äta någonstans i Norrköping. Kommer bli mys! Tyvärr är Carro inte med.. Hon är uppe någonstans och åker skidor med sin pojkvän, och det lät ju inte så dumt det heller. Vi tänker på dig och käkar för dig också gullet!

Julmusik, pepparkakor, julklappar och levande ljus på sista skollektionen den här terminen.


Sista provet idag.

Jag vill ha lite sommar igen!
"Det är myggfritt ute, så ta på dig ordentligt med kläder"


Sveriges bästa fågel!

Zippy fick en egen knäckform att leka med när vi andra gjorde julgodis.

Jag gjorde Zippy i marsipan figur.
Rätt lika va?


Marsipan Zippy blev dock av med ett öga.


Spökar det i mitt rum?

Nu på morgonkvisten har jag nogrannt läst igenom min novell och ändrat vissa saker som var fel. Som vanligt har har lyckats skriva i olika tidsformer under novellens gång, så det ändrade jag på. Sedan var det vissa småsaker i meningar som jag störde mig på och ändrade jag lite formuleringar i texten. Allt som allt blev den nu 6 sidor lång och jag är faktiskt nöjd med innehållet.

Klockan är 07.09 och jag har har sovmorgon idag, vilket var välbehövligt för min natt har varit lite lustig. Först är det något som trillar på min byrå, och det bryr jag mig inte så mycket om mer än tänder lampan och kollar om jag kan se vad som föll. Det kunde jag inte, så släcker igen. Sedan, typ en halvtimme senare faller något på byrån igen, så jag tänder och kollar efter igen. Ser inget.

Tar ett tag, sen släcker jag lampan. Efter sisiodär 30-40 minuter igen så sätter min dator igång sig och skrämmer ju skiten ur mig!

Så natt ro? Nej, det fick jag inte så mycket av inatt.
Nu bli det skola,puss!

En såndär långsam söndag.

Världens hetaste bild, lätt!
Vad har jag gjort för kul idag? Inte något speciellt. Känner mig fortfarande rätt krasslig så har stannat inne hela dagen. Gjort lite genetikfrågor och skrivit klart min novell. Sen så har jag mest suttit framför en dator. Spelat lite Cod, kollat på en film.. Ja, mer intressant än så blev faktiskt inte min dag.

Jag är jätte trött. Tung i huvudet, tung i ögonlocken, hör dåligt, pratar genom nästan, hes röst, hostar och ja.. ni vet väl själva hur det är att vara förkylda? Ingen feber änsålänge, men lite frusen är jag allt. Förhoppningvis blir jag bättre om någon dag. Skulle inte vara så jätte kul att tillbringa Julafton med att vara dunderförkyld.

Föresten.

I lördags kväll fick jag ett sms från en av mina vänner. Han hade lyckats låsa ute sig själv och stod ute i snöovädret och frös. Skadeglädje som jag har så skrattade jag lite åt honom när jag läste smset, men självklart fick han komma in hos mig. Oväntat besök är alltid trevligt!


Julmys!

I fredags var jag på stan med carro och handlade nya jeans från bikbok och en asfint spetsbody från monki. Även en julklapp till min älskade mamma inhandlades. Lite mys på Lindahls café hanns med och där åts det bla. glass med pepparkaksdeg i. Mums!

På lördagen
kände jag mig väldigt krasslig. Dunderförkyld och jävlig. Men det hindrade inte mig från att dra ut till pulka backen ihop med familjen och Bengtsson. Det blev en hel del korvgrillande också.

Senare på kvällen gjorde vi små figurer i marsipan, det bakades pepparkakor, gjordes pepparkakshus och en del julmys.


måste till tåget nu!



Ett matte C prov och räkning i sisodär 3 timmar, en lektion i genetik, ner till norrköpings centrum och handla lite, hoppa på tåget hem och sen är det äntligen helg. Det gillar vi ju starkt!

frukostunderhållning


jag balanserar på en skär linje mellan hel och förstörd

Jag är trött. Något fruktansvärt trött. Allt jag tvingar min hjärna att förstå sig på börjar blandas ihop med saker som inte hör hemma där dom hamnat. Tankar snurrar fram och tillbaka, och jag känner mig yr. Allt jag skulle behöva nu var ett lov där man verkligen var ledig. Inte ett lov som jag måste tillbringa med inlämningar, MVG uppgifter och studerande. Jag skulle verkligen behöva få lägga mig i en säng och bara vila. Det är något jag inte kan minnas när jag gjorde senast - vilade.

Får jag inte ta en paus snart kommer min kropp självmant att stänga av sig. Det kommer att kännas som om jag faller och inte kan hitta en stadig grund att landa på. Mina fötter kommer att söka efter något stadigt, men så fort jag börjat sätta ned ena foten kommer grunden att rasera.

Man ska vara en vän som ställer upp i vått och torrt och på alla tider under dygnets gång, man ska vara en utåt trevlig och intressant människa som väcker nyfikna blickar, man ska vara en familjemedlem som hjälper till där hemma och ta ansvar för mängder av olika saker, man ska vara en ambitiös elev som satsar på det bästa i alla lärares ämne och mitt i allt ska man hinna med att ta hand om sig själv.

Just nu känns det där omöjligt för mig. Men jag försöker och det måste ju betyda något.

gult är det nya röda


Full rulle dygnet runt!

Gruppbild från dissektionslektionen.
Lille gris fick vara med på höger hörnet, fast med censur för er som är lite mesiga.

Hela veckan är stressande. Högar av skolsaker som ska vara klart, och endel har jag äntligen blivit klar med. Halva veckan har gått, drygt halva kvar. Och sen är det bara tre dagar (varav 2 är skoldagar) nästa vecka. Jag tänker kämpa på, tänker inte ge mig.

Det är också anledningen till att bloggen är lite dåligt uppdaterad. Jag hinner inte riktigt sätta mig vid datorn en längre tid på eftermiddagarna just nu. Men jag gör mitt bästa för att ni åtminstonde ska få ett nytt inlägg varje dag!

På fredag ska jag och Carro på stan igen. Den här gången tänker jag verkligen fixa lite julklappar. Känner att det är dags att ta tag i det nu..

Puss och godnatt!

...

I want to be remembered as the girl who always smiles even when her heart is broken,
and the one that could always brighten up your day even if she couldn't brighten her own.



La bomba, Novell och grishjärna

jag och bäste cärro


Nu sitter jag och skriver en novell i skolan igen. Inte en ny novell, utan samma såklart. Börjar komma en bit på den och nu har saker börjat ske i min lille berättelse. Ni kanske får läsa den när den är helt klart? Vem vet!

Mitt internet hemma verkar ha ruttnat ihop. Kom inte ut igårkväll eller imorse så något är fel. Förhoppningsvis var det bara Tele 2 som hade lite problem ett tag, så jag håller tummarna på att internet fungerar igen som det ska när jag kommer hem från skolan.

Men först innan jag åker med tåget hem till Mjölby ska jag och min Cärro gå på stan här i Norrköping. Julklappar..? Till mig själv? Eller någon annan? Det har jag inte riktigt bestämt än.

Föresten!

Att dissikera grisen idag gick utmärkt. Fick ut alla organ lite olika brickor, blåste upp lite lungor, fick ut hjärnan och lite smått och gott. Har en hel del härliga bilder på min kamera!

puss!

Lite julkänsla på't?

I skolan har vi fått en gran!
Den står där lite fint i entrén och sprider åtminstånde lite julstämning.

Idag på tåget hem fick Linn näsblod. Hon har en problem-borre. Eller som hon sa: Blod-borre. (hej, dålig humor? skratta råå!) Och imorgon ska jag skära i en gris, förhoppningsvis lyckas få upp skallen och plocka ut hjärnan. Och så ska jag nog på stan med bäste Carro. Intressant dag lär det bli!



Så ful film. Haha!

Veckans schema och lite till


På onsdag nästa vecka är det jullov.
Fram tills dess har jag en heeeel del att göra. Just nu ser det ut såhär, men det kommer med allra största säkerhet bli mer saker som ska vara klara innan vi får lov.

Det här är mitt "pluggschema" för veckan:
Måndag: Djursjukvård fram till minst fråga 17, Matte
Tisdag: Djursjukvård frågor klara, Projekt & Företagande provet
Onsdag: Projekt & Företagande provet, Matte
Torsdag: Matte, Djursjukvård instrumenten, Genetik
Fredag: HA KUL!
Lördag: HA KUL
Söndag: Genetik
Måndag: Genetik, Djursjukvård repetion till provet, Svenska novell
Tisdag: alla prov + inlämingar ska vara klara!

Lucia 2008

Bilderna är från Lagmanskolans Lucia uppvisning när jag gick i 9an. Om det är något jag saknar från min högstadietid är det definitivt alla olika avslutningar man har. Våran musiklärare må ha varit lite svår att göra med, men man kan inte neka att han är gudomlig på att sätta ihop en hel avslutning med sång, stämmor och allting. Jag tyckte alltid att lyssna på avslutningarna var riktigt roligt eftersom att vi hade så många duktiga solosångare, allt var alltid så fint uppsatt och ja, det var ganska mäktigt ibland faktiskt.

Nu på morgonen är det Lucia uppvisning i skolan. Inte för att verka pessimistisk, men jag tror knappast att himmelstalunds uppvisning kommer att kunna slå det Lagman hade. Men vem vet?

Bilderna har Caroline Lyngstads pappa tagit!






sjutton också


Ni vet ju känslan av att fylla år när man var yngre? Då kände man sig verkligen så mycket större över bara en natt. Man gick från att bara vara 7år när man somnade till att vara så stor som 8år när man vaknade nästa morgon! Och på den stora dagen vaknade man alltid (iallafall jag) innan familjen kom och sjöng. Man hörde dom prassla med paketen och man hörde deras tysta viskningar - lönlösa försök att inte väcka barnet som blivit ett helt år äldre över natten. När man hörde fotstegen närma sig sin dörr knep man igen ögonen och låtsades att man sov, för att sedan "vakna" av trötta men glada familjemedlemar som sjöng för dig. Dom sjöng för bara dig på din alldeles speciella dag.

Nu är det inte längre lika spännande att fylla år. Det där att man verkligen känner sig äldre på morgonen när man vaknar har försvunnit med tiden. Dock finns det en sak som jag fortfarande gör. Trots att jag nu har fyllt 17år har jag inte slutat att vakna tidigt, tjuvlyssna på prasslet med paket och blundat när familjen kommit insjungandes och inte förens då öppnat ögonen och försöka få det att se ut som om jag sov.

I år fick jag ingen chans att vakna av mamma, pappa och min bror. Jag sov inte i samma hus som resten av min familj gjorde, men istället sjöng mina vänner för mig klockan 00.01 då det precis blev den 12/12. Helt grymt bra människor har jag runt mig och det känns förbannat bra. Det gör det verkligen. Låt oss åldras ihop i många många år till?

puss på er!


Presenter

Jag är verkligen jätte nöjd med allt jag har fått!
För ett tag sedan fick jag en tidig födelsedagspresent av min mamma, nämligen ett par vinterkängor för 1095kr. Jag ääälskar dom!

Av pappa fick jag också bara en present och den presenten låg i ett guldigt kuvert.. JAG SKA VERKLIGEN TILL PEACE AND LOVE I SOMMAR! (nu har jag plötsligt mer pengar än innan - de lappar jag tjänat ihop till festivalbiljett själv kan användas till annat!).

Av släktingar har jag fått en hel drös med hundralappar. Änsålänge är jag uppe i 1300kr, och det klagar man absolut inte på!

Och sist, men absolut inte minst - alla mumsiga & fina presenter jag fått av mina vänner! Tack för alltihop, ni är verkligen guldvärda!

Här kommer bilder på några av sakerna:


FÖDELSEDAGS PARTAJ!

NU JÄVLAR ÄR JAG OCKSÅ 17 ÅR!
det blir en bildbomb på en av mina bästa kvällar det här året!





LYNGSTADS BILDER









Härnäst: släkt!

Nu är pappas lägenhet helt städat och fin, jag har hunnit gå hem till mamma och tagit en dusch, fräschat till mig lite och nu väntas det lite släkt som kommer och firar mig.

Ikväll kommer bilder från gårdagen, och så lite bilder och sånt på saker jag fått. Kan avslöja att jag är lycklig tjej!


Godmorgon!

Jag och bäste Cärro innan alla kom
(söta rumpor i spegeln)

Nu har vi vaknat upp efter gårdagens partaj.
Jag hade verkligen en riktigt grym kväll med många av mina närmsta vänner. TACK ALLIHOPA! Och jätte tack för alla fina och goda presenter jag fick! (varenda en gav mig något ätbart så jag lär ju rulla fram sen haha)

Nu måste jag och Isabelle, som sov här, få något i magen och sedan verkar det rätt vettigt att städa iordning lägenheten så att min pappa blir glad när han kommer hem senare idag.

Vi hörs sen istället!
puss!

Nu börjar det närma sig.

Duschat, storstädat Zippys bur, städat efter Zippy i lägenheten, damsugit och städat i mitt rum, diskat lite och plockat undan disken, slängt soppor, pantat burkar och varit nere i affären och handlat lite.

Nu ska jag bara möta upp min Cärro och sedan blir det pannkakor till lunch, byta om, sminka sig och fixa klart håret och sedan börjar det bli tid för alla att droppa in.

Peppar vi galet nu eller?




Ikväll har jag födelsedagsfest!

Den 12/12 (på söndag med andra ord) blir jag äntligen jämngammal med alla andra 93or. Jag fyller 17 år. Men på en söndag..? Kul dag. Så det blir ikväll som jag har födelsedagspartej med väldigt många härliga människor. Och vet ni vad? Det gillas starkt!

Men innan alla kommer har jag en hel del att fixa i pappa lägenhet där vi ska vara. Och så lär jag skriva fler inlägg innan äventyret börjar.

Det här har jag iallafall tänkt att ha på mig ikväll. Fast kanske inte brillorna och min skitsnygga grimas? Det är sånt som märks! (jag har fortfarande morgonfrisyer kvar och steg ju ganska nyligen upp ur sängen, men nu får se bilderna ändå)


Bloggen är bredare!



Hej allesammans!

Efter en lååång och skön nattsömn så vaknade jag mer utvilad än på länge. Så nu när jag kände att min hjärna har fått vila efter skolveckan tänkte jag ta och fixa en sak på bloggen som jag tänkt länge på - nämligen att göra den bredare. Jag har innan inte riktigt haft ork till det innan. Man måste pilla en massa i sin stilmapp med mängder av koder, och hade jag försökt mig på det här en vanlig skoleftermiddag hade jag antagligen blandat ihop alla koder med varandra.

Men nu är det fixat!
Hoppas att ni tycker att det blev bättre. Jag själv tycker att det absolut är roligare med en bredare blogg, för då kan man ladda upp mycket större bilder. Jag har tröttnat rätt mycket på att bilderna blir så små i vanliga fall. Jag har också fixat lite små detaljer i bloggen, som ni kanske eller kanske inte lagt märke till. Bla. är "linjerna" runt bloggen tjockare och så är det inga mer vita linjer runt headern.

Att jag har gjort bloggen och inläggen bredare kommer göra att alla gamla inlägg och dess bilder kommer se helt missanpassat ut. Men de får ni stå ut med, om ni får för er att läsa gamla saker jag skrivit.

Nu ska jag äta frukost!
puss!

Nästa: sova som en gudinna!


Bilden ovan visar vilken färg det blev tillslut på naglarna. Och vet ni vad som gör mig galen? MINA LÅNGA NAGLAR ÄR AVKLIPPTA OCH JAG MISSLYCKAS MED ATT LÅTA DOM VÄXA UT IGEN!. (ja, det skär i mitt hjärta)

Sista delen av min "ny-människa-kväll" (jag känner mig faktiskt lite sådan) är att sova skönt och länge. Så det är precis vad jag tänker göra nu. En snabbis in i badrummet för att borsta tänderna och sen ska jag bädda ner mig under täcket. Jag hoppas att ni alla som är ute på äventyr ikväll har en förbannat bra fredagnatt. Själv ska min lördagkväll bli förbannat bra, men det tar vi imorgon istället. Nu somnar jag snart framför datorskärmen, och det skulle ju inte direkt vara någon höjdare.

Puss och godnatt!



Ge mig mer!


Det här är min lilla nagellacks samling just nu. Som ni ser är det ganska vanliga färger. Färger som jag personligen tycker är lite tråkiga. Jag vill ha extrema nyanser som nästan lyser. Så nagellack med fräna färger står på min önskelista, haha.

Nu ska jag ta och välja ut en av färgerna jag har hemma och byta bort det grönglittriga mot den nya färgen. Får se hur det blir! För övrigt kan jag lova att jag känner mig fräschare just nu än vad jag har gjort på hela veckan. Asgött!

Hemmaspa-kväll!

Ikväll är jag ensam hemma. Något som inte är så vanligt nu längre. Jag är alltid sist hem från skolan och hinner aldrig få ha egen tid utan att ha en massa människor omkring mig. Så ikväll kommer det vara jätte skönt att bara få skämma bort sig själv med lång dusch, ansiktsmask och annat som jag känner att jag är värd efter en väldigt stressande skolvecka.

Vi hörs senare ikväll!



Matte C i tre timmar

Rubriken talar om precis vad jag ska göra hela förmiddagen framtill lunch. Det är fredag idag och det betyder att jag kommer sitta i 3 timmar och plugga matte. Tre timmar sträck. Woho!

Av någon lustig anledning har schemaläggaren plockat bort eftermiddags lektionen, så plötsligt slutar jag efter lunch. Förstår ni hur skönt det är för mig? Jag kan komma hem till mitt Mjölby redan vid 2-halv tre. Underbart!

Nu är det dock dags att börja göra iordning sig. 06:30 behöver jag gå hemifrån för att hinna med tåget.
Puss på er!

next stop: life



Rätt fascinerade vad kärlek kan göra.
Jag inledde våren med att falla för en helt underbar människa som gick runt i mina tankar varje minut av min vakna tid. Jag drömde till och med om honom på nätterna. My first real love, som man kallar det. Under tiden ihop med honom växte jag som person. Nog har jag alltid haft ett självförtroende som heter duga, men det han fick mig att känna var något helt annat, något jag aldrig känt på riktigt innan. Jag kände mig verkligen accepterad att vara den jag är och älskad trots att jag har mina brister.

Under vårat nästan halvår som ett par gick jag från att vara lite sådär osäker på kärleksfronten till att plötsligt utvecklas markant och nå dit jag är just nu. Mycket är tack vare honom, och hur han såg på mig och hur kan fick mig att känna mig. I hans närhet kände jag mig utan tvekan som den vackraste tjejen han kunnat träffa här på jorden - allt i hans blick talade om för mig att det var mig han ville ha.


Nu känner jag mig plötsligt mycket äldre trots att jag bara hunnit bli några månader äldre än förut. Jag ser på saker i andra vinklar och tänker annorlunda. Kan inte säga att jag anser mig som mogen, men mognare är jag definitivt.

(kände för att skriva av mig lite)

puss och godnatt!

Hjärnstillestånd och en bananbild

Jag sitter i skolans datasal och skriver en novell. Det går rätt bra, helt ärligt. Men jag fick lite hjärnstillestånd nu så novellen fick ta en kort paus. Istället hittade jag dom här goding bilderna på mina himpabrudar. Ni ar asbra!


Zippy-special

Ni måste ju hålla med att han är vacrkaste pippin ever?
min pojke, min älskling, mitt hjärta.

Allt möjligt gulligt blir han kallad av mig här hemma. Men Pucko är också ett vanligt namn på honom.. Han har ju för sig lite udda saker ibland som att klättra in mellan böckerna i bokhyllan och plocka upp mina ppiller från min necessär. Och nästan varje dag när jag kommer hem ser jag att mina tofsar och diadem ligger utspridda på golvet. Jag tycker det är helt charmigt!

VILKEN FUL JÄVLA FISK

Nu tänker jag bokstavligt talat slänga mig ner i sängen. Kommer sova som en gud. Och jag hoppas verkligen att jag snarkar högt och tydligt så att hela stan får höra hur skönt jag ska sova just den här natten. Ni vet, ett sånt där riktigt högt snarkande som stör skiten ur dom som sover inom samma väggar.

(fast jag snarkar ju aldrig egentligen)



Godnatt folket!


dance till you fall

Nu sätter jag igång plattan på spisen och fixar något att äta. Och så tänker jag öppna en konservburk med majs i, bara för att det är jäkligt gott. Vet ni vad som händer sen? Jag ska göra en bit på min farmakologi MVG uppgift. Den ska ju också göras klar och lämnas in.

Föresten. Jag rockade galet bra på mitt matteprov jag gjorde i fredags. YES!




Silly Boy - Eva Simons

Du kan om du bara vill tillträckligt mycket.


Vet ni vad jag oftast fått höra under min skolgång? "Du kommer att bränna ut dig", "Du kommer gå in i väggen" och "Du måste ta det lite lugnt också..". Det är något lärare, vänner och föräldrar sagt till mig i ett par år nu.

Men det är sån jag är. Jag är en person som ställer skyhöga krav på mig själv när det gäller skolan och hur jag är som person. Jag satsar alltid på det bästa och når jag inte upp till det jag kämpar för, faller jag en kort stund för att sedan hoppa upp i utmaningen igen och göra ännu bättre ifrån mig.

Man kan väl kalla det att jag är en väldigt tävlingsinriktad person. Åtminstonde när det gäller prestation i skolarbete och andra uppgifter jag tar på mig att göra. Allt jag gör vill jag ska vara något utomordentligt bra gjort, något som ska locka tills sig personers blickar och undran om "hur gör hon egentligen?" Jag nöjer mig inte förrän jag nått upp dit jag ska, och om jag försöker tillräckligt mycket och inte ger upp når jag dit.

Men som ni förstår finns det alltid en baksida med att ha så höga krav på sig själv. Att leva upp till dom är inte alltid lätt. Det räcker med att jag får VG+ på ett prov istället för ett MVG. Jag sjunker ner totalt till bottenskrapet i mina egna ögon och det känns som att allas blickar vänds mot bara mig i klassrummet och att alla hånler åt mig. "Hah, hon fick bara VG+. Så jävla dålig". Trots att jag egentligen vet att det inte är så - det är ingen som direkt bryr sig om just jag fick MVG eller VG, så kan jag ändå inte komma undan känslan av att ha misslyckats med att nå upp dit jag ville och det känns rätt hårt för mig.

Nu menar jag inte att bara för att man inte får MVG på alla sina prov så är man dålig på något sätt. Det jag har beskrivit är hur JAG känner inför MIG SJÄLV och MINA prestationer.

Jag kände bara att jag ville skriva av mig lite om det här, för det är väldigt aktuellt för mig just nu. Såhär innan jullovet kan nog alla som gått eller går i en högre klass i skolan hålla med om att det blir extra mycket att göra. Prov och inlämningar ska vara klar, kurser avslutas, betyget ska sättas och man ska visa att man orkar kämpa ända in i det sista. Sånt sätter en väldig press på dig och man kan inte göra så mycket annat än att bara försöka hänga med i farten och göra det bästa av situationen.

puss på er, nu drar jag straxt till skolan!


SMILE. why? because you can.


idag har jag käkat hemmalagad färskpasta.
och hemmalagad vaniljglass.

jag känner mig lycklig




bilder från weheartit.com

vi dansade galet hela natten!

ääälskade fredagar.
Kvällen började hemma hos sofia. Ett välbehövt samtal med mina fina himpatjejer, musik, snöbad och peppning inför att sticka vidare för att dansa galet en hel natt. Somnade väl någon gång efter 04.00 efter en riiiiktigt crazy kväll. (sofia blev biten i kinden bla. haha!)

Har bara bilder från innan vi drog iväg och när vi kom hem. Vet inte om Sara och Hedvig kan ha bilder från natten, men dom lär ni ändå inte få se, hihi.


Jag sitter och äter.

TRÅKIGT ATT SITTA HELT ENSAM I MATBORDET

Utseende
1. vilken ögonfärg har du: bruna
2. hur lång är du: 160
3. vilken hårfärg har du: typ.. ljusbrun?
4. långt eller kort hår: långt
5. piercingar: i öroneb
6. vilken ögon färg skulle du vilja ha: rätt nöjd med dom jag har
7. hur lång skulle du vilja vara: 165 kanske
8. vilken hårfärg skulle du vilja ha: också rätt nöjd med min naturliga färg
9. vill du ha kort eller långt hår: just nu: lååångt
10. skulle du vilja ha piercingar: tungan skulle jag vilja ha

Senaste du
11. åt: potatismos
12. drack: mjööölk
13. du fick sms av och vad de stod: Från Rickard, och han skrev "Haha ne jag läste nog bara A o B.. Problem? :D Då var man hemma snart på :P
14. kramade: Oj, det vet jag inte
15. kysste: Daniel
16. du spydde: I somras hah.
17. du skrattade riktigt mycket: Förut idag

Kärlek
18. är du singel: japp
19. ditt förra förhållande va med: daniel
20. ditt längsta förhållande: ett halvår
21. med vilken då: daniel
22. när någon säger din första kärlek vem tänker du på då: Rasmus, haha. Men min första riktiga kärlek så tänker jag på daniel.
23. är du oskuld: nepp
24. gillar du någon just nu: inte någon speciell
25. hur många seriösa förhållanden har du haft: ett
26. vill du vara singel: ja, det vill jag.
27. vill du gifta dig: nån gång

Vänskap
28. de som vet mest om dig: daniel, nathalie och johan
29. den vän som du har känt längst: nathalie, lena och några härliga
30. flera bra kompisar eller bara en allra bästa vän: flera bra kompisar
31. någon du saknar att umgås med: ibland kanske. men njaa
32. en av dina bästa killkompisar: johaaaan
33. någon kompis som bor långt ifrån dig: veruus :(
34. den du har mest minnen med: oj, det vet jag inte.
35. bra vänner du inte träffar ofta: de gamla blåklantarna
36. har du någon gång varit vän med någon som du inte tycker om: nja. inte vad jag vet iaf

Övrigt
37. musiksmak: allt typ
38. galen eller lugn: både och
39. har du någon gång hört att du sjunger bra: jorå, men jag håller inte med
40. röker du: nepp
41. har du hört att du borde bli modell: haha ja. och där håller jag verkligen inte med
42. något speciellt du alltid har på dig varje dag: förut hade jag alltid vissa armband. nu ha rjag inte något speciellt på mig jämt.
43. vad tänker du på just nu: matte. haha

RSS 2.0